İletişim Hakkımızda Site Kuralları


Ana Menü
Ana Sayfa
Başkanımız
Kaymakamımız
Derinkuyu Tarihi
Yetiştirdiklerimiz
Ekonomisi
Coğrafyası
Ulaşım, Konaklama
Okullarımız
Kültürü
Derinkuyu Nüfusu
Turistik Yerler

Köylerimiz
Çakıllı
Doğala
Güneyce
Kuyulutatlar
Özlüce
Tilköy
Kasabalarımız
Suvermez
Yazıhüyük










Nevşehir Haberleri

11.11.2011 - Nevşehir Haberleri
Zelve'de 15 metre yüksekliğindeki kaya koptu
Kapadokya'da, turistlerin yoğun ziyaret alanları içerisinde yer alan Zelve Ören yerinde, daha önce gerçekleşen çökme sonrası ziyarete kapatılan bölümde, 15 metre yükseltiye sahip tüf kaya parçası bulunduğu alandan koparak parçalandı.Kapadokya'da, turistlerin yoğun ziyaret alanları içerisinde yer alan Zelve Ören yerinde, daha önce gerçekleşen çökme sonrası ziyarete kapatılan bölümde, 15 metre yükseltiye sahip tüf kaya parçası bulunduğu alandan koparak parçalandı. Yetkililer, kopmanın gece olması ve parçaların ziyarete kapalı alana düşmesinin olası bir facianın önüne geçtiğini belirttiler.
 
Unesco'nun dünya doğal ve kültür mirası listesinde yer alan Kapadokya bölgesinde, Avanos ilçesi sınırları içerisinde yer alan Zelve örenlerinde, birinci vadi ile ikinci vadi arasında kalan alanda, büyük bir kaya kütlesine bağlı olarak geçmiş yıllarda derin yarıklar barındıran 15 metre yükseltiye sahip tüf kaya, gece geç saatlerde büyük bir gürültü ile koparak, parçalandı. Gece meydana gelen olayda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı ifade edildi.

Unesco Türkiye Milli Komisyonu ve Nevşehir Müze Müdürlüğü'nün, yaklaşık 20 yıl önce yaşanan çöküntünün ardından durum tespiti yaparak, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na konuyu bildirdiği, bu tarihten itibaren de Ören yerinin bu bölümünün turistlerin ziyaretine kapalı tutulduğu öğrenildi

 


Zelve 15 metre kaya koptu



 

Sitemizin tüm hakları saklıdır. İçeriğinde bulunan herşey bilgilendirme amaçlıdır ve resmi olarak kullanılamaz

Free Web Hosting