İletişim Hakkımızda Site Kuralları


Ana Menü
Ana Sayfa
Başkanımız
Kaymakamımız
Derinkuyu Tarihi
Yetiştirdiklerimiz
Ekonomisi
Coğrafyası
Ulaşım, Konaklama
Okullarımız
Kültürü
Derinkuyu Nüfusu
Turistik Yerler

Köylerimiz
Çakıllı
Doğala
Güneyce
Kuyulutatlar
Özlüce
Tilköy
Kasabalarımız
Suvermez
Yazıhüyük










Nevşehir Haberleri

11.11.2011 - Nevşehir Haberleri
Ergen İntiharlarına Müdahale Yöntemleri Geliştirmede Genç Fikirler
'Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü, ''Ergen İntiharlarına Müdahale Yöntemleri Geliştirmede Genç Fikirler'' konulu Avrupa Birliği (AB) projesi ile ergen intiharlarına çözüm arayacak.
İl Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, proje, AB Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilerek, finanse edilmeye uygun görüldü.
Benzer projeler arasında yapılan puanlamada, en çok puanı alarak, Türkiye birincisi olarak desteklenmeye uygun görülen proje kapsamında, ergenler için önemli bir sorun olan intihar ve intihara teşebbüs olayları, ergenlerin de yer aldığı platformlarda tartışılacak.
Ergen intiharları ile intihar girişimlerine çözüm önerilerinin getirilmesi ve toplumsal düzeyde var olan farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenen proje çerçevesinde, Nevşehir'de 21–23 Mart 2012 tarihleri arasında ''Uluslararası Ergen İntiharlarıyla Mücadele'' konulu çalıştay gerçekleştirilecek.
Çalıştaya, Türkiye, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz, Yunanistan, Bulgaristan, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Slovenya, Malta, Litvanya ve Romanya olmak üzere 15 ülkeden bilim adamı ve uzmanlar konuşmacı olarak katılacak, bildiriler sunacak.
Çalıştayda ayrıca sosyoloji, psikoloji, psikiyatri, hukuk gibi alanlarda lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan Türkiye'deki tüm üniversitelerden ve 81 ilden 160 genç, yurt dışından ise 15 ülkeden 42 genç katılımcı hazır bulunacak.
İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) Büro Amiri Komiser Özcan Erdoğdu ile aynı büroda görevli polis memuru Akın Kurnaz tarafından, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan'ın desteği ile hazırlanan projenin uygulanması yaklaşık 6 ay sürecek.




Nevşehir Eminyet Müdürlüğü



 

Sitemizin tüm hakları saklıdır. İçeriğinde bulunan herşey bilgilendirme amaçlıdır ve resmi olarak kullanılamaz


Free Web Hosting