İletişim Hakkımızda Site Kuralları


Ana Menü
Ana Sayfa
Başkanımız
Kaymakamımız
Derinkuyu Tarihi
Yetiştirdiklerimiz
Ekonomisi
Coğrafyası
Ulaşım, Konaklama
Okullarımız
Kültürü
Derinkuyu Nüfusu
Turistik Yerler

Köylerimiz
Çakıllı
Doğala
Güneyce
Kuyulutatlar
Özlüce
Tilköy
Kasabalarımız
Suvermez
Yazıhüyük










Nevşehir Haberleri

20.09.2011 - Nevşehir Haberleri
Nevşehir Belediyesinden şehit ve gazi yakınlarına yemek
Gaziler Günü dolayısıyla, Nevşehir Belediyesi ve Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği tarafından Gazi ve Şehit ailelerine yemek verildi.
 
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e, Sakarya Savaşı'ndan sonra TBMM tarafından 19 Eylül 1921'de Gazilik ünvanının verilmesinin yıldönümü olarak kutlanan Gaziler Günü, dolayısıyla Nevşehir Belediyesi ve Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği tarafından Gazi ve Şehit aileleri için Turizm Uygulama Oteli'nde yemek verildi.
 
Yemeğe Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras,Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe ve Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi ile daire müdürleri ile birlikte Gazi ve Şehit aileleri katıldı.
 
Yemek sonrasında bir açıklama yapan Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, "Gazilerin Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar bağımsız yaşatmak uğruna gösterdikleri kahramanlıklarını hiçbir zaman unutulmayacağız. Onlara sahip çıkmak, onların huzurlu ve sorunsuz bir yaşam sürmelerini sağlamak, hepimizin öncelikli görevidir. Tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Destanı'nın ardından kurulan Cumhuriyetimiz, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere vatan sevgisiyle, yaşamını ülkesine adayan kahramanlarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir" dedi.

 




Şehit ve gazi yakınları yemeği


Sitemizin tüm hakları saklıdır. İçeriğinde bulunan herşey bilgilendirme amaçlıdır ve resmi olarak kullanılamaz

Free Web Hosting