İletişim Hakkımızda Site Kuralları


Ana Menü
Ana Sayfa
Başkanımız
Kaymakamımız
Derinkuyu Tarihi
Yetiştirdiklerimiz
Ekonomisi
Coğrafyası
Ulaşım, Konaklama
Okullarımız
Kültürü
Derinkuyu Nüfusu
Turistik Yerler

Köylerimiz
Çakıllı
Doğala
Güneyce
Kuyulutatlar
Özlüce
Tilköy
Kasabalarımız
Suvermez
Yazıhüyük










Nevşehir Haberleri

20.09.2011 - Nevşehir Haberleri
Sahte bilezik satan 5 kişi tutuklandı
İstanbul, Kayseri ve Aksaray’da sahte bilezikleri kuyumculara sattıkları belirlenen 2'si bayan 5 kişi yakalandı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

İstanbul’dan bindikleri Y.T (30) adlı kişinin kullandığı ticari taksi ile İstanbul, Kayseri ve Aksaray’da sahte bilezikleri kuyumculara satan D.A (19) ve P.G (19) adlı bayanlar ile Z.A (32) ve C.D. (29) adlı şahıslar, Nevşehir’de bir kuyumcuya sahte bilezik sattıktan sonra Sivas’ta yakayı ele verdi.

Alınan bilgiye göre, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri 5 kişilik bir grubun kuyumculara sahte bilezik satmaya çalıştığı duyumu aldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler yaptıkları araştırmalar sonucunda şüphelilerin İstanbul’da tuttukları Y.T (30) adlı kişinin kullandığı ticari taksi ile Aksaray’da bir kuyumcuya sahte bilezik vererek 2 bin TL civarında parasını aldıklarını ve sonrasında da Kayseri’ye geçtikleri bilgisine ulaştı.

Kayseri’de yine sahte bileziği bir kuyumcuya satmak üzere götürdükleri ancak kuyumcunun yaptığı inceleme sonrasında bunların sahte veya ayarının düşük olduğunu, aldığı yere vermesini istedi. Şahısların dükkandan çıkmasından sonra da durumu Kayseri Emniyet Müdürlüğüne bildirdi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalar sonunda şahısların Nevşehir’e gittiklerini tespit etti. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri de derhal harekete geçerek şahısları araştırmaya başladı. Yapılan araştırma sonunda şahısların Nevşehir’den Sivas’a doğru hareket ettikleri bilgisine ulaştı. Sivas Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile irtibata geçilerek şahısların yakalanması sağlandı.

Şüpheli şahıslar yakalandıktan sonra Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri tarafından Sivas’tan getirildi. Nevşehir Cumhuriyet Savcılığınca alınan ifadelerinin ardından şüpheliler sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza ve Tutukevine konuldu.

Şüpheli şahısların sattıkları bileziklerin gerçeğe çok yakın, çok profesyonelce yapıldıkları ve çoğu kuyumcu tarafından sahteliğinin anlaşılamadığı öğrenildi


 



Nevşehir sahte bilezik operasyonu


Sitemizin tüm hakları saklıdır. İçeriğinde bulunan herşey bilgilendirme amaçlıdır ve resmi olarak kullanılamaz

Free Web Hosting