İletişim Hakkımızda Site Kuralları


Ana Menü
Ana Sayfa
Başkanımız
Kaymakamımız
Derinkuyu Tarihi
Yetiştirdiklerimiz
Ekonomisi
Coğrafyası
Ulaşım, Konaklama
Okullarımız
Kültürü
Derinkuyu Nüfusu
Turistik Yerler

Köylerimiz
Çakıllı
Doğala
Güneyce
Kuyulutatlar
Özlüce
Tilköy
Kasabalarımız
Suvermez
Yazıhüyük










Nevşehir Haberleri

20.09.2011 - Nevşehir Haberleri
Nevşehir Ahilik haftası törenleri
Türkiye'de Ahilik kültürünün yaşatılarak geliştirilmesi amacıyla düzenlenen Ahilik Haftası, Nevşehir'de düzenlenen törenle başladı. Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü'nün Atatürk Anıtına çelenk koyarak başlattığı Ahilik Haftası kutlamaları 1 hafta süre ile devam edecek.
 
Ahilik Haftası'nın başlaması nedeniyle yapılan törende konuşan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, günümüzde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlikleri bünyesinde devam eden Ahilik uygulamasının, toplumda daha etkin kavranılması amacına yönelik olarak yapılan etkinliklerin hafta süresince farklı konumlarda devam edeceğini söyledi. Ördü, bu yıl ki Ahilik Haftası kutlamalarında Ahilik pilavını sayıları 8 bine ulaşan esnaf ve sanatkarların işyerlerine dağıtacaklarını ve 2 farklı konferans ile bu Yaygın kültürün daha iyi anlaşılmasını ve uygulanmasını yaygınlaşmasına katkı sağlayacaklarını belirtti. Nevşehir Belediyesi'nin bu köklü anlayışın temsilcisi Ahi Evran'ın isminin bir caddeye verilmesini sağladığını ifade eden Ördü, Belediye Başkanı Hasan Ünver'in Ahilik kültürünün toplumda belirgin biçimde yaygınlaşması amacıyla esnaf ve sanatkarların her türlü sorununda üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdiğini söyledi. Belediye Başkanı Hasan Ünver'de konuşmasında, Ahiliğin sadece esnaf teşekküllerini anlatmak için yetmediğini belirterek, şöyle dedi:

"Geçen yıl bir Belediye Başkanı olarak Türkiye genelinde ilk kez Yılın Ahisi olarak ödül aldım. Bundan dolayı son derece mutlu oldum. Demek ki bizim kültürümüz dediğimiz, esnaflık kültürü olarak başlattığımız o kültürde vefa dediğimiz şey ne kadar ön plana çıkıyor, Geçen yıl ki konuşmamda, Ahilik Haftası kutlamalarının boyutunu genişletelim demiştim, birlik başkanımız odalarla bir araya gelerek ahilik ruhunun anlatılabileceği bir program hazırlanmış. Ahilik temelde bir Arapça kelime olarak Türkçeye girmiş, kardeşlik demek. Çok önemli bir ifade, sadece esnaf teşekküllerini anlatmak için ahilik yetmez, esnaflığın aslında toplumla bir kardeşlik antlaşması olduğunu vurgulayan bir kelime . Onun için Türkçemize geçtiğine inanıyorum."



 
Nevşehir Ahilik haftası törenleri


Sitemizin tüm hakları saklıdır. İçeriğinde bulunan herşey bilgilendirme amaçlıdır ve resmi olarak kullanılamaz

Free Web Hosting